Ultima etapă a trofeului Național Masters de Viteză în Coastă 2023

Ultima etapă a Trofeului Național Masters de Viteză în Coastă din sezonul 2023 se desfășoară în acest final de săptămână la Brașov, sub organizarea clubului AMC Racing.

Manșele de concurs de duminică pot fi urmărite LIVE pe canalul de YouTube FRAS accesând următoarele link-uri:

Un total de 52 de piloți vor lua startul în acest weekend, la Trofeul Audi Brașov, etapa finală a Trofeului Național Masters la Viteză în Coastă, care va decide și numele celor doi campioni naționali.

Se anunță cea mai intensă luptă la titlu din ultimii ani atât la Categoria I, cât și la Categoria II, ultima destinată monoposturilor și prototipurilor.

La Categoria I, lupta se va da între Alexandru Pițigoi (Porsche 997), care are 83 de puncte, și Mihai Leu (Audi R8 GT3), cu 79 de puncte.

Surpriză pe lista de start este Simone Tempestini (Porsche 997 RGT), care va fi și arbitru în lupta pentru titlu. Multiplul campion de raliuri are licență pentru tot sezonul și va puncta și în clasament. Pe un spectaculos Mitsubishi Evo, Călin Făgădar se anunță și el un reper al duelului din vârful vitezei în coastă.

Astfel, pentru a fi sigur de al patrulea titlu în această disciplină, Mihai Leu nu are altă opțiune decât să încheie pe prima poziție. În schimb, în cazul unei alte clasări a lui Leu, Pițigoi devine campion pentru a doua oară și cu locul 2 sau 3.

La Categoria II, cea dedicată monoposturilor și prototipurilor, nu mai puțin de 5 piloți au șanse matematice la titlu, însă 3 dintre aceștia sunt în lupta decisivă. Jerome France (Nova Proto) și Octavian Ciovică (Radical SR8) au câte 62 de puncte, iar Costel Cășuneanu (Wolf F1 Mistral) a a adunat 56 după primele 4 runde. Oricare dintre cei 3 va câștiga etapa, acela va fi și campionul absolut al sezonului 2023. Dragoș Savloschi (Radical Prosport), cu 52 de puncte, și Emil Ghinea (Norma M20), cu 51 de puncte, depind doar de conjunctura rezultatelor.

Etapa de la Poiana Brașov va avea și un invitat special pe traseul de concurs. Campionul Franței, Geoffrey Schatz (Nova NP03), va concura pentru prima dată în România. De asemenea, dublul campion de raliuri, Dan Gîrtofan, originar chiar din Brașov, revine la volanul unui model Skoda Fabia Rally2.

Sursa: fras.ro.