Turcii de la Mapa-Cengiz, câștigători pe tronsonul A1 Boița-Cornetu

Turcii de la Mapa-Cengiz vor construi tronsonul A1 Boița-Cornetu. Pe 31 decembrie, CNAIR a anunțat câștigătorul licitației pentru Secțiunea 2 din autostrada Sibiu-Pitești. Harta interactivă: https://bit.ly/3zdksDK.

Este, de departe, cel mai greu lot de autostradă atribuit vreodată de CNAIR: 31,33 km lungime, în jur de 50 de poduri și viaducte, 7 tuneluri din care cel mai mare de 1,6 km (Câineni), dar și 3 spații de servicii și un ecoduct (supratraversare pentru animale, zona Lazaret), potrivit unei postări pe Facebook a Asociației Pro Infrastructură. Durata de proiectare este 18 luni și execuția 4 ani și 2 luni. Suma? 4,25 miliarde de lei fără TVA, aproximativ 910 milioane euro. Contractul va fi semnat în curând, nefiind vorba de contestații, turcii fiind singurii care au depus ofertă.

Rămâne de văzut dacă antreprenorii Mapa și Cengiz, cu un portofoliu impresionant în Turcia și la nivel internațional, vor reuși să se descurce la primul lor proiect în hățișul birocratic românesc, cu lucrări extrem de complexe, cu zero infrastructură și know-how în țara noastră și mai ales pe un proiect cu o documentație tehnică lacunară, riscurile alungând ceilalți 5 constructori pre-calificați selectați de CNAIR.