Toyota își păstrează locul de cel mai mare producător auto din lume

Toyota Motor Co a anunțat vineri l că vânzările sale de vehicule au crescut cu 10,1% anul trecut, situându-se astfel pentru a doua oară consecutiv pe primul loc în topul celor mai mari producători de automobile din lume. Toyota a informat că a vândut 10,5 milioane de vehicule în 2021, inclusiv cele ale subsidiarelor Daihatsu Motors și Hino Motors.

Cifra recentă a vânzărilor a plasat constructorul japonez de automobile deasupra rivalei Volkswagen, care a vândut 8,9 milioane de vehicule anul trecut.

Deși vânzările Toyota din 2021 oferă companiei un început pozitiv, se pare că ar putea deveni dificil să continue în acelasi ritm și în anul curent. Un raport anterior menționa un anunț al companiei potrivit căruia va opri în continuare producția de vehicule în Japonia în această lună, din cauza creșterii cazurilor de Covid-19 în rândul muncitorilor din industria auto. Aceasta este o lovitură suplimentară pentru producătorul auto, deoarece criza globală a cipurilor este departe de a se fi încheiat încă.

Un purtător de cuvânt al companiei a transmis, potrivit Hindustan Times, că pauza va reduce producția planificată pentru această lună cu 65.000 de vehicule, cu 18.000 mai mult decât a anunțat anterior.

You may also like...