Tipuri de scaune auto pentru copii

Pentru un parinte, siguranta copilului in timpul deplasarilor cu masina este foarte importanta. Avem cateva categorii de scaune auto, astfel ca pe langa caracteristicile tehnice si costurile pe termen mediu sau lung sunt importante.

Imagine: Pxfuel

Iata care sunt categoriile principale de scaune auto.

1. Scaun auto clasic

Impartite in categorii de varsta/greutate, scaunele auto pentru copii pot fi folosite doar intr-o singura pozitie, cu fata spre drum. Scaunul mai poate fi folosit si pentru transportul in afara masinii, pentru cazuri de urgenta.

Unii copii crescmai repede decat altii, astfel ca intervalele de varsta si greutate pot varia. Principalul dezavantaj este ca atunci cand copilul depaseste greutatea admisa, scaunul trebuie inlocuit cu unul mai mare.

2. Scaun multifunctional

Acest tip de scaun este unul mai versatil decat cele clasice. Pe langa faptul ca acopera mai multe faze de crestere ale copilului, in functie de inaltime si greutate acestea pot fi folosite atat cu fata catre drum, cat si cu spatele catre drum.

Principlaul inconvenient este ca sunt destul de dificil de manevrat. Daca in familie exista mai multe masini, acestea sunt greu de schimbat de exemplu de pe masina tatalui pe cea a mamei, in functie de programul acestora.

3. Scaun 3 in 1

Acesta este tot un tip de scaun multifunctional, dar care pe masura inaintarii in varsta poate fi folosit si ca inaltator.

4. Inaltator

Acestea sunt folosite pentru copii care ating o anumita varsta. Importante sunt insa si inaltimea si greutatea.

You may also like...