Stellantis Pro One extinde oferta de vehicule cu hidrogen începând cu camionete de dimensiuni medii și mari în Europa

Lider în materie de soluții cu emisii zero, Stellantis Pro One oferă cea mai mare selecție de opțiuni electrificate din industria vehiculelor comerciale, fără a compromite capacitatea; gama include variante cu motor cu combustie internă, electrice cu baterie, cu pile de combustibil pe bază de hidrogen și cu autonomie extinsă.


Compania demarează producția internă, la scară industrială, de utilitare cu pile de combustibil pe bază de hidrogen: gama de utilitare mari va completa soluția existentă pe bază de hidrogen pentru gama de utilitare de dimensiuni medii.


Utilitarele cu celule de combustie marca Stellantis oferă o autonomie de 400 km (dimensiuni medii) și 500 km (dimensiuni mari), cu timpi de realimentare de 4-5 minute.

Linia de vehicule comerciale Stellantis Pro One își extinde capacitățile de producție de vehicule cu pile de combustie pe bază de hidrogen, cu o producție internă care începe acum atât pentru ofertele de furgonete de dimensiuni medii, cât și pentru cele mari, la Hordain (Franța) și, respectiv, Gliwice (Polonia), sporind astfel oferta de vehicule cu emisii zero a companiei. Linia extinsă și creșterea producției interne la scară industrială de utilitare cu pile de combustie contribuie la consolidarea poziției Stellantis ca lider incontestabil în ceea ce privește propulsia cu emisii zero pentru vehiculele comerciale din Europa.

În octombrie 2023, compania a dezvăluit o remodelare completă a gamei de utilitare ca element cheie al ofensivei strategice Pro One pentru afacerea Stellantis cu vehicule comerciale. Stellantis și mărcile sale valorifică o gamă completă de tehnologii avansate de propulsie electrificată, siguranță, ADAS și conectivitate pentru a oferi un mediu lipsit de stres pentru șoferi și un partener de afaceri de încredere pentru proprietarii de vehicule comerciale. Stellantis Pro One dispune de o amprentă puternică de producție de vehicule comerciale pentru a-și susține poziția de lider european cu locațiile din Mangualde (Portugalia), Vigo (Spania) și Ellesmere Port (Marea Britanie) pentru utilitarele compacte K9, Hordain (Franța) și Luton (Marea Britanie) pentru utilitarele de dimensiuni medii K0 și Atessa (Italia) și Gliwice (Polonia) pentru utilitarele de dimensiuni mari.

” Decizia de a aduce pe liniile noastre de producție utilitare de dimensiuni medii cu pile de combustie pe bază de hidrogen și de a adăuga utilitare mari cu pile de combustie este o dovadă a angajamentului nostru de a ne menține poziția de lider în tehnologia de ultimă generație în domeniul hidrogenului și de a o pune la dispoziția celor mai exigenți clienți ai noștri”, a declarat Jean-Michel Billig, director tehnologic al Stellantis, responsabil cu dezvoltarea vehiculelor cu pile de combustie pe bază de hidrogen, potrivit comunicatului copmpaniei. „Competențele și dedicarea echipelor noastre de ingineri și operaționale sunt esențiale în timp ce urmărim ambițiile din Dare Forward 2030 și menținem poziția de lider în segmentul vehiculelor comerciale cu emisii zero.”

You may also like...