Sa reconditionez turbina sau sa o schimb?

O intretinere buna a turbinei vizeaza, indeosebi, calitatea uleiului turnat in motor si filtrarea aerului. Sunt zone importante, datorita vitezei de operare a turbo-ului. La masinile noi, turbosuflanta poate fi compromisa din cauza unor defecte de fabricatie, a unei proaste utilizari sau folosirii unui tip de ulei necorespunzator, cu vascozitate mare, ce nu poate ajunge in circuitul (de ungere) turbinei. In cazul masinilor mai vechi, turbina auto se poate strica cand nu sunt respectate regulile sale generale de utilizare.

Atunci cand se strica turbosuflanta, exista doua variante: achizitionarea uneia noi sau reconditionarea celei defecte. Prima varianta pare cea mai la indemana, insa nu si cea mai avantajoasa. Repararea sau reconditionarea turbinei poate fi mult mai eficienta din punct de vedere al costurilor decat asteptarea expedierii, livrarii si instalarii unei noi parti.

Mai jos, sunt prezentate cateva dintre motivele-cheie pentru care ar trebui luata in considerare varianta unei reconditionari turbine in detrimentul inlocuirii sale.

Reconditionarea poate fi mai rentabila

Pe termen lung, reconditionarea turbinei este o solutie mai rentabila decat achizitionarea uneia noi.  Cu atat mai mult cu cat, in prezent, poti opta pentru serviciile profesionale ale unui centru de reconditionari turbine, in urma carora poate fi stabilit verdictul clar al defectarii turbosuflantei si aplicate cele mai bune solutii pentru repararea unei game largi de turbosuflante, pentru majoritatea marcilor de masini existente pe piata, prin propriul sau stoc de piese originale, la preturi promotionale. Lucrarile, efectuate la cele mai inalte standarde, vor face posibila functionarea la capacitate maxima a turbinei.

Este posibil sa nu fie necesara o inlocuire completa

Inlocuirea unei intregi turbine ar putea fi o mare pierdere de timp si resurse, mai ales in cazul in care problema se datoreaza unei singure piese sau defectarii sistemului. In ceea ce priveste procesul de reconditionare, specialistii inspecteaza, curata, inlocuiesc toate garniturile si rulmentii, reechilibrand, apoi, turbina auto. Inainte de reconditionare, expertii pot efectua o examinare completa a turbosuflantei, inlocuind doar piesele rupte si identificand orice cauze viitoare de ingrijorare. Prin depistarea semnelor timpurii de uzura sau deteriorare, poti evita o problema pe viitor, tradusa prin surprize neplacute si costuri mari.

 

 

 

Varianta unei reconditionari turbine poate fi mai rapida

Piesele pentru reparatia unei turbosuflante se gasesc destul de greu, au timp mare de livrare si sunt costisitoare. Profesionistii din centrele de reconditionari turbine au propriul stoc de piese pentru o durata mica de reparatie. Reconditionarea se face cu echipamente de ultima generatie, ce garanteaza calitatea ireprosabila a reparatiei si timpul scurt de  executie pentru solutionarea problemei, de doar cateva ore. Aici, sunt utilizate doar piese de schimb originale, cu garantie, care se potrivesc perfect pe turbosuflanta producatorului.

Furnizarea pieselor pentru inlocuire poate fi dificila

Nu numai ca o piesa noua de schimb poate avea un timp mai mare de livrare si instalare, dar poate fi, de asemenea, dificil de furnizat. Este posibil ca piesele de schimb de care ai nevoie sa faca parte dintr-un stoc redus, astfel ca o reconditionare ar putea reprezenta o alternativa mai realista. In cadrul unui centru autorizat, destinat reconditionarii de turbine, poti achizitiona simplu si rapid piese de schimb ce respecta standardele producatorilor de turbosuflante, piese la indemana, pentru un proces avantajos de reconditionare turbo.

La ERC Turbo – Centru de reparatii turbine – expertii au grija sa foloseasca doar piese de calitate, ce respecta standardele producatorilor de turbine si prin care garanteaza o calitate superioara a reconditionarilor efectuate, tradusa printr-o durata de functionare extinsa.