S-au lansat programele Rabla Clasic și Rabla Plus 2023

Începând din data de 24 martie 2023, persoanele fizice se pot adresa producătorilor validați, în vederea îndeplinirii formalităților de înscriere în cadrul programelor Rabla Clasic și Rabla Plus, iar persoanele juridice pot încărca înaplicația informatică documentele necesare participării în cadrul celor două programe.

Conturile deja create și utilizate pentru înscrierea în cadrul programelor AFM, rămân valabile și pot fi utilizate pentru înscrierea în cadrul programelor Rabla Clasic și Rabla Plus 2023.


”Am ajuns deja la a 19-a ediţie de derulare a Programului de stimulare a înoirii Parcului Auto național, Rabla Clasic fiind unul dintre cele mai longevive programe guvernamentale și la al 8-lea an de când acordăm subvenții pentru achiziționarea de autovehicule electrice în cadrul programului Rabla Plus. Consider că aceste programe contribuie la dezvoltarea unui transport mai puțin poluant și la îmbunătățirea calității aerului în aglomerările urbane. Sumele acordate, precum și modificările ghidurilor de finanțare din acest an, sunt menite să încurajeze toate categoriile de beneficiari să-şi achiziţioneze autoturisme noi cu tehnologii nepoluante care oferă o alternativă mai ecologică, economică și convenabilă pentru transport, în special în contextul în care se dorește reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și a dependenței de combustibili fosili.”, a declarat președintele Administrației Fondului pentru Mediu, Laurențiu Adrian Neculaescu.

Bugetul alocat programului Rabla Clasic 2023 este de 560 de milioane de lei, iar pentru programul Rabla Plus bugetul alocat este de 780 de milioane de lei.

You may also like...