MG Motor India reciclează prima baterie EV, în colaborare cu Attero

MG Motor India, în parteneriat cu Attero, a reușit să recicleze cu succes prima baterie pentru vehicule electrice, iar din procesul de reciclare au fost extrase metale și diverse alte elemente care pot fi utilizate pentru dezvoltarea de noi baterii. În mai 2021, compania a încheiat un parteneriat cu Attero pentru a recicla bateriile EV după terminarea duratei de viață a acestora, pentru a reduce și mai mult amprenta de carbon a utilizatorilor de vehicule electrice.

Attero, cea mai mare companie de gestionare a activelor electronice și furnizor de tehnologie curată din India, își desfășoară activitatea de gestionare a bateriilor la sfârșitul ciclului de utilizare în India. Prin această realizare, constructorul auto britanic cu capital chinezesc și-a sporit și mai mult inițiativele de consolidare a ecosistemului EV.

Rajeev Chaba, președinte și director general al MG Motor India, a declarat, potrivit Car and Bike: „Asigurarea sustenabilității de la un capăt la altul pentru vehiculele electrice este un lucru care ne pasionează la MG. Deoarece deșeurile de baterii reprezintă o provocare pentru mobilitatea sustenabilă, credem că reciclarea bateriilor este modalitatea optimă de a acoperi acest gol. Așteptăm cu nerăbdare să depunem mai multe eforturi în acest spațiu pentru a crea soluții durabile, de la un capăt la altul, care ne vor ajuta să avem un impact radical”.

Pentru dezvoltarea unui ecosistem sustenabil și curat, MG a colaborat recent cu CleanMax pentru a furniza 4,85 MW de energie hibridă eoliană-solară la unitatea de producție a mărcii din Halol, Gujarat. Prin acest parteneriat, MG va reduce pe parcursul a 15 ani o cantitate semnificativă de CO2, echivalentă cu plantarea a peste 1.300.000 de copaci.

You may also like...