Lamborghini a anunțat lansarea primului său NFT, în tandem cu artistul Fabian Oefner

În colaborare cu artistul suedez Fabian Oefner, Lamborghini a dezvoltat cinci creații artistice, care vor fi scoase la licitație pe 1 februarie 2022, la ora 16:00 CET (Roma).

Piesele de artă sunt alcătuite dintr-un element fizic și o componentă NFT: The Space Key, elementul fizic este o bucată de fibră de carbon trimisă de Lamborghini în spațiul cosmic. Aceasta este gravată cu un cod QR unic care face legătura cu NFT, o fotografie a unui Lamborghini care se ridică spre stele. În total, au fost realizate cinci chei spațiale, fiecare dintre ele făcând legătura cu una dintre cele cinci fotografii create.

Componenta digitală este un NFT al unei fotografii, care înfățișează un Lamborghini Aventador Ultimae, care se ridică spre stele. Oefner a creat un total de cinci imagini separate, care descriu momente individuale, la câteva secunde distanță una de alta, în timp ce mașina se ridică deasupra pământului. Piesele sale, motorul, transmisia, suspensia și sutele de piulițe și șuruburi se desprind de șasiu ca flacăra de eșapament a unei rachete.

Ceea ce poate părea o imagine generată pe calculator este, de fapt, creată în întregime din elemente din lumea reală; artistul a capturat mai mult de 1500 de componente individuale ale unei mașini reale. Fotografia curburii Pământului a fost realizată prin trimiterea unui balon meteorologic echipat cu o cameră foto la marginea stratosferei. Apoi, artistul a asamblat cu grijă toate aceste imagini într-un moment virtual artificial în timp. Fiecare piesă are mai mult de 600 de milioane de pixeli. Pe măsură ce se începe să se mărească imaginea, detaliile ascunse ale fotografiei hiperrealiste sunt dezvăluite.