Jean-Philippe Salar, fost designer Dacia, la Mobilize din 2023

De la 1 ianuarie 2023, Jean-Philippe Salar va prelua rolul de director de design pentru marca Mobilize.

Jean-Philippe Salar va fi subordonat lui Fedra Ribeiro, Director Operațional al mărcii Mobilize, și lui Laurens van den Acker, EVP Design pentru Grupul Renault și membru al Consiliului de Administrație (BOM) al Grupului Renault.

Jean-Philippe Salar va deveni directorul de design Mobilize, preluând locul lui Patrick Lecharpy, care se va retrage după 30 de ani în cadrul Grupului.

Jean-Philippe Salar, în vârstă de 49 de ani, a absolvit École supérieure de design Strate Collège din Paris în 1996. Și-a început cariera în cadrul Grupului Renault în același an, ca designer de exterior pentru departamentul de vehicule utilitare.

În 2000, s-a alăturat centrului de design din Barcelona, în Spania, pentru a lucra la proiecte avansate. La întoarcerea sa în Franța, în 2001, a câștigat concursul de Design Exterior pentru Clio III și versiunea RS a acestuia, pe care le-a urmat până la producție.

În 2004, a zburat la Seul, în Coreea de Sud, unde a gestionat dezvoltarea echipei de creație la studioul de Design coreean (Renault Samsung Motors) pentru proiectele SM5 și SM7.

Întors la Technocentre, în Franța, în 2005, Jean-Philippe a contribuit la proiectarea celor patru vehicule din familia Megane.

În 2009, a fost numit șef al studioului de design din Mumbai, India. În calitate de responsabil cu designul Renault pentru piața indiană, a contribuit la planul de relansare a mărcii cu cinci vehicule, inclusiv Kwid.

În 2013, Jean-Philippe se întoarce în Coreea de Sud ca manager de proiect la Renault Samsung Motors. El a condus echipele de design pentru dezvoltarea lui Koleos pentru piața coreeană.

Din 2015 până în 2020, a ocupat funcția de director de design al studioului din București, România. A supervizat dezvoltarea noii game Dacia Duster, Sandero și Jogger, precum și proiectarea noului centru: Dacia Design Centre.

Experiența sa internațională bogată i-a adus lui Jean-Philippe Salar poziția de șef al departamentului de design la LADA. El a contribuit la evoluția stilului mărcii și a dus la renașterea modelului Lada Niva.

Începând cu 1 ianuarie 2023, Jean-Philippe Salar devine Director de Design al mărcii Mobilize.

You may also like...