Jaguar Land Rover a anunțat un parteneriat cu Nvidia pentru software

Jaguar Land Rover este cea mai nouă companie care a anunțat un parteneriat cu gigantul tehnologic Nvidia, constructorul auto plănuind să dezvolte sisteme de condus autonom și servicii bazate pe inteligență artificială, în cadrul unui parteneriat cu producătorul din Silicon Valley.

Mai mult decât o simplă colaborare cu constructorul auto la niveluri superioare de tehnologie autonomă, Nvidia va furniza software-ul pentru toate noile vehicule Jaguar și Land Rover începând cu 2025, an în care toate modelele noi introduse de cele două mărci vor fi exclusiv electrice.

Acest lucru înseamnă că toate modelele viitoare ale JLR vor dispune de platforma Nvidia Drive definită prin software, care va include sisteme de condus autonom, de asistență avansată a șoferului (ADAS) și de siguranță activă. Compania descrie Drive Orin ca fiind creierul AI al mașinii, care rulează sistemul de operare Jaguar Land Rover, în timp ce Drive Hyperion este descris ca fiind sistemul nervos central care include senzorii ambientali.