Întârziere de minim 5 luni de zile la Autostrada A8

Covasnianu Adrian, fost secretar de stat in Ministerul Transporturilor, a tras un semnal de alarmă privind întârzierea de minim 5 luni de zile la Autostrada A8.

Iată ce a scris acesta pe Facebook:

„Așa cum am informat comunitatea publică în ultimele luni (postări publice, comunicate și interviuri în perioada oct-ian 2022), proiectarea celor 100 km de autostradă de la Ungheni la Tg. Neamț are o întârziere (oficială) de minim 5 luni de zile.

Din păcate, am avut dreptate, astfel că săptămâna trecută a confirmat (într-un târziu) această certitudine și un oficial din CNAIR!

AMC1 (Analiza Multicriterială 1), o etapă prin care se stabilesc alternativele de traseu, trebuia finalizată și predată la finele lunii septembrie 2021. Dar nici acum nu avem finalizată această etapă și implicit agreat un traseu între Lețcani și Ungheni.

Ce înseamnă asta? Înseamnă întârzieri în lanț pentru campania de teren pe cei 100 km astfel că și termenul de 12 luni pentru finalizarea Studiului de Fezabilitate va fi mai mult ca sigur decalat. Ce a determinat această întârziere? Lipsa fundamentării temeinice a alternativelor de trasee astfel că recomandările Jaspers au fost destul de dure și clare!

Reamintesc faptul că proiectantul trebuie să realizeze acest proiect ”…în conformitate cu reglementările tehnice și legislația în vigoare, cerințele din Caietul de Sarcini și cerințele Comisiei Europene JASPERS”.

Fac un apel la autoritățile centrale (Ministerul Transporturilor și CNAIR) să accelereze lucrările de proiectare pentru a finaliza sectorul Ungheni-Iași-Tg. Neamț în termenul contractual, respectiv trimestrul II 2023!”

You may also like...