Hyundai anunță deschiderea primei fabrici de vehicule electrice și baterii în SUA

Hyundai Motor Group a anunțat că a încheiat un acord cu statul Georgia pentru a construi primele sale facilități de producție de vehicule complet electrice și baterii dedicate în SUA.

Decizia de investiție a Grupului în SUA va sprijini obiectivul său de a deveni lider în domeniul mobilității electrice pe piața americană. De asemenea, subliniază angajamentul grupului față de sustenabilitate prin electrificare și față de susținerea economiilor în care își desfășoară activitatea.

Ceremonia oficială de semnare a avut loc în comitatul Bryan, la care au participat guvernatorul Georgiei, Brian P. Kemp, și alți oficiali din Georgia, precum și președintele și directorul executiv al Hyundai Motor Company, Jaehoon Chang, și președintele și directorul de operațiuni al Hyundai Motor, José Muñoz. Președintele executiv al Hyundai Motor Group, Euisun Chung, s-a alăturat virtual la ceremonia de semnare.

Noua uzină EV și instalațiile de fabricare a bateriilor reprezintă o investiție de aproximativ 5,54 miliarde USD. Noua facilitate va începe să fie construită la începutul anului 2023 și se așteaptă să înceapă producția comercială în prima jumătate a anului 2025, cu o capacitate anuală de 300.000 de unități. Instalația de fabricare a bateriilor va fi înființată prin intermediul unui parteneriat strategic, ale cărui detalii vor fi dezvăluite într-o etapă ulterioară.

Grupul intenționează să producă o gamă largă de vehicule complet electrice Hyundai pentru clienții din SUA la noua fabrică din Georgia. Detaliile privind modelele de producție vor fi comunicate la date ulterioare. Producția locală va spori accesibilitatea consumatorilor din SUA la vehiculele electrice inovatoare ale grupului. Prin intermediul fabricii de producție a bateriilor, Hyundai urmărește, de asemenea, să stabilească un lanț de aprovizionare stabil și să construiască un ecosistem sănătos în SUA.

You may also like...