Honda prezintă noul Civic Type R

Honda a dezvăluit noul Civic Type R, pentru a sărbători 25 de ani de existență a emblematicului hatchback de înaltă performanță al mărcii – și 50 de ani de Civic. Noul Type R a fost proiectat pentru a oferi cea mai antrenantă experiență Civic Type R de până acum, bazându-se pe o lungă tradiție a mașinilor de performanță inspirate de spiritul curselor.

Disponibil în Europa de la începutul anului 2023, Civic Type R stabilește deja noi repere, doborând recent recordul pe tur (cu tracțiune față) pe circuitul Suzuka din Japonia. În cadrul dezvoltării proiectului, inginerii Honda au rafinat fiecare aspect al noului model, inclusiv îmbunătățiri de design care sporesc performanța aerodinamică. Componentele ușoare și revizuirile aduse grupului motopropulsor au creat cel mai receptiv și mai puternic Type R de până acum.

„Cu noul Civic Type R, inginerii Honda și-au îndeplinit din nou obiectivul nostru de a crea cea mai satisfăcătoare experiență de condus din segmentul hatchback-urilor de performanță”, a declarat Tom Gardner, Senior Vice President, Honda Motor Europe. „Prin progrese excepționale și prin aplicarea unor tehnologii derivate din motorsport, am depășit chiar și capacitățile versiunii ușoare a modelului anterior. Această dedicare pentru excelență în materie de performanță este cea care a făcut ca Civic Type R să fie atât de popular printre pasionații de condus timp de 25 de ani.”

You may also like...