Ford anunță schimbări la fabrica de la Craiova

Într-un comunicat al sucursalei Ford din România, producătorul de mașini anunță schimbări importante ce vor avea loc la fabrica de la Craiova.

Ford Otosan, cel mai mare producător de vehicule comerciale din Europa, va prelua proprietatea asupra fabricii de la Craiova și a activității de producție din România, proces condiționat de aprobările autorităților relevante și ca urmare a consultărilor.

Fabrica de la Craiova va juca un rol cheie pentru activitatea Ford în Europa sprijinind în același timp planurile solide ale companiei cu privire la electrificare (Model e) și vehicule comerciale (Ford Pro).

Modelul Puma, crossover-ul Ford de mare succes, primește o versiune complet electrică din 2024, care va fi construită la Craiova.

Noul vehicul utilitar ușor, care va intra în producție anul viitor la Craiova și care va avea o versiune complet electrică din 2024, va fi următoarea generație Ford Transit Courier.

Vehiculul multifuncțional compact Tourneo Courier va fi, de asemenea, construit la Craiova din 2023, cu o versiune complet electrică începând 2024.

Transit Courier și Tourneo Courier sunt proiectate și dezvoltate de joint venture-ul Ford Otosan, unul dintre cele mai de succes și longevive parteneriate din industria auto globală.

You may also like...