CITROËN lansează noul Ë-C3, care se anunță un concurent serios pentru Dacia Spring

Citroën lansează o nouă provocare în ceea ce privește piața autoturismelor europene de segment B, odată cu dezvăluirea celei de-a patra generații a modelului C3. Complet electric, ë-C3 oferă cel mai bun confort din clasa sa, o experiență electrică simplă, un nivel excepțional de echipare și un raport calitate-preț incredibil, fiind în același timp fabricat în Europa.

Imagine: media.stellantis.com

Modelul complet electric ë-C3 conduce cu mândrie cea de-a patra generație a celei mai populare mașini Citroën, care s-a vândut în peste 5,6 milioane de unități de la lansarea primei generații în 2002. C3 este cel mai popular model al mărcii și reprezintă 29% din volumul vânzărilor Citroën în Europa. În 2022, C3 a acaparat 11 la sută din totalul pieței europene de segment B.

În mod semnificativ, noul ë-C3 semnalează un nou capitol pentru Citroën. Marca populară și îndrăzneață se reinventează pentru a face față cu agresivitate provocărilor de a face mobilitatea electrică accesibilă tuturor, cu primul B-hatchback complet electric proiectat și construit în Europa pentru clienții care doresc să beneficieze de avantajele mobilității cu emisii zero la un preț corect și accesibil.

Directorul general al Citroën, Thierry Koskas, explică: „Oferirea de vehicule la prețuri accesibile a fost întotdeauna o parte importantă din ADN-ul Citroën. Dar așteptările clienților pentru vehiculele din segmentul B s-au schimbat, în special odată cu creșterea popularității SUV-urilor și cu dorința tot mai mare de a conduce electrice în orașele noastre și în jurul acestora, iar pentru producătorii europeni de vehicule a devenit mai dificil să răspundă acestor așteptări. În mod unic, Citroën îndrăznește să facă exact acest lucru cu noul ë-C3, complet electric, destinat cumpărătorilor europeni: un B-hatch proaspăt, incisiv și confortabil, complet echipat, proiectat și fabricat special pentru Europa și extrem de accesibil, cu prețuri începând de la 23.300 de euro.”

Mai multe detalii în comunicatul Stellantis.