Celulele pentru bateriile Tesla 4680 vor fi produse de Panasonic

Panasonic a oficializat producția de celule cilindrice de format mare – formatul 4680, pe care Tesla l-a susținut la Battery Day 2020.

„Panasonic dezvoltă o nouă baterie litiu-ion de mare capacitate, „4680”, în mai multe locații din Japonia”, a declarat într-un comunicat de presă emis luni. Declarația subliniază în mod clar nivelul de cercetare și dezvoltare pe care furnizorul de baterii l-a făcut pentru aceste celule. „Compania va dezvolta progresiv capacitățile de producție în vederea pregătirii pentru lansarea completă.”

Compania, clasată pe locul al treilea în lume în ceea ce privește capacitatea de producție a bateriilor pentru vehicule electrice, a declarat că va înființa o unitate de producție pentru aceste celule la fabrica sa din Wakayama, în vestul Japoniei. Între timp, dezvoltarea noului format de celule continuă în „mai multe locații din Japonia”, a precizat compania, urmând ca producția de masă să înceapă în anul fiscal care se va încheia în martie 2024.

De asemenea, Tesla produce deja aceste celule, pe care intenționează să le folosească pe vehiculele Model Y construite în Texas. Aceasta a confirmat recent că a produs un milion de celule 4680 în luna ianuarie, la unitatea sa de producție pilot din California – suficiente celule pentru peste 1.000 de Model Y.

You may also like...