Cele 3 loturi ale A7 Focșani-Bacău, integral la UMB

Focșani-Bacău merge tot la UMB. Vineri, 25.11.2022, CNAIR a desemnat câștigătorul pe toate cele 3 loturi ale A7 Focșani-Bacău: grupul UMB.

Hartă interactivă: https://bit.ly/3dcPVz5.

În total sunt 95,902 kilometri cu o valoare de 6,513 miliarde lei fără TVA, iar perioada de execuție este de 30 de luni pentru fiecare din cele trei secțiuni. Conform informațiilor Asociației Pro Infrastructură, CNAIR a comunicat deja ofertanților rezultatul procedurii. Termenul legal de depunere a contestațiilor este de 10 zile, deci pe la mijlocul lunii decembrie vom afla dacă se pot semna contractele sau mai așteptăm.

Șansele de reușită ale eventualelor contestații sunt mici pentru că UMB a ofertat foarte agresiv, la aproximativ 80% din prețul estimat, și toți competitorii au același punctaj la evaluarea tehnică, turcii de la Kolin fiind pe locul 2 ca preț, la o distanță semnificativă.

Vestea este bună, UMB fiind unul din cei doar câțiva antreprenori generali serioși din țară, poate cel mai serios, iar Autostrada A7 trece pe la ei prin curte.

Totuși, așa cum Asociația Pro Infrastructură a comunicat încă din septembrie, există o îngrijorare că nu vor putea să-și dubleze capacitatea într-un timp extrem de scurt. Dacă vor câștiga restul de 8 loturi ale A7, ar ajunge la aproximativ 400 de kilometri de autostradă și drum expres care trebuie livrați în 20-30 de luni (cu excepția ciotului din A1 Lugoj-Deva).

În prezent, grupul UMB are în tolbă 10 loturi în lungime de 169 km cu o valoare însumată de 8,56 miliarde lei din totalul de 24 proiecte, 451 km și 28,99 miliarde lei de autostrăzi și drumuri expres contractate de România, deci o cotă de piață de 38% în funcție de kilometri, respectiv 30% după valoare, fiind lider de piață pe infrastructura rutieră majoră.

You may also like...