Ce sa iei cu tine in masina cand pleci la drum

Atunci cand pleci la un drum in afara localitatii, mai ales daca este vorba de un drum mai lung, este bine sa te asiguri ca in cazul unei surprize neplacute ai la tine tot ce este nevoie.

Great Start to a Summer Road Trip with the Bestie, Flat Tire, Broken Top and Torrential rain. Story of my Life !  Still waiting >.<

Ideal ar fi ca inainte de plecarea la un drum mai lung sa faci si o verificare a masinii, pentru a te asigura ca totul este in regula din punc de vedere tehnic. Chiar si asa, e important sa ai la tine cateva lucruri care te pot scoate dintr-o situatie neplacuta.

1) Kit de siguranta auto – acesta este obligatoriu, iar pentru autoturisme este necesar sa contina 2 triunghiuri reflectorizante, 1 trusa medicala de prim ajutor si 1 stingator. Vesta nu este obligatorie pentru conducatorii de autoturisme din Romania, dar nu ar fi rau sa aveti una.

2) Cric si roata de rezerva. Daca nu vreti sa va chinuiti prea mult in cazul in care aveti o pana, un cric hidraulic nu costa o avere si e mai usor de utilizat. Deasemenea, in cazul in care pana nu este foarte grava, ar fi util si un compresor auto cu incarcare la bricheta masinii, pentru a putea ajunge pana la o vulcanizare.

3) Cabluri pentru baterie – utile in cazul in care bateria cedeaza. O alternativa mai sigura, desi destul de costisitoare, ar fi un robot de pornire de mici dimensiuni.

4) Lanterna – in caz ca trebuie sa opriti noaptea intr-un loc fara vreo sursa de lumina.

5) Incarcator auto pentru telefonul mobil.

6) Sigurante si becuri.

7) Daca este iarna, ar fi bine sa aveti macar o lopata, exista si modele speciale pentru masina.

8) Apa.

You may also like...