Ce diferenta este intre anvelope de buget si anvelope de top de la acelasi brand?

Ai vazut, probabil, ca exista o multime de variante de anvelope de iarna din care poti alege. Este foarte usor sa faci alegeri gresite daca nu esti informat si sa cheltuiesti mult mai mult pe niste anvelope care nu vor avea nimic in plus fata de altele ceva mai ieftine.

Exista pana la urma vreo diferenta intre anvelopele de iarna de buget, mai ieftine si cele de iarna scumpe de la acelasi brand? Raspunsul simplu este da, exista o multime de diferente si vor fi recomandate mereu cele mai scumpe. De ce? Iata cateva motive: 

Durabilitatea. Cand cumperi anvelope de iarna vrei sa le poti folosi cat mai mult, sa fie durabile si sa reziste cat mai bine la uzura. La cele mai ieftine te astepti ca uzura sa apara mai rapid si inlocuirea lor sa fie mai frecventa. La cele mai scumpe ai uzura „intarziata” si proprietati mai bune ale cauciucului folosit.

Manevrabilitate. La volan iti vei dori sa poti face tot ce vrei cu masina si sa eviti accidente nedorite cat mai usor. Anvelopele de top, cu preturi mai mari, te vor ajuta sa ai manevrabilitate excelenta, sa accelerezi in siguranta si mai rapid si sa franezi imediat ce apare vreun pericol in fata ta. Nu acelasi lucru il poti face cand ai cumparat anvelope de buget, vei avea ceva probleme si asta va insemna un motiv in plus de ingrijorare mai ales la drum lung. Atentie la ce tip de
anvelope de iarna cumperi, mai ales daca locuiesti intr-o zona cu o clima nu atat de prietenoasa, cu ierni foarte geroase si precipitatii abundente, variatii mari de temperatura.

Siguranta. Indiferent pe ce distante te vei deplasa vei vrea sa fii in siguranta si la fiecare manevra sa ai masina care raspunde asa cum ti-ai dorit. Anvelopele de top, cele cu preturi ceva mai mari, vor reactiona bine la orice manevra a ta si te vor ajuta sa franezi, sa virezi, sa eviti acvaplanarea foarte usor. De aici si siguranta mai mare cand te-ai urcat la volan. Cele de buget sunt bune, ai siguranta si in cazul lor, dar in momente mai dificile s-ar putea sa te lase, sa nu ai baza pe ele deloc, si sa nu ai cum sa eviti accidente. Da, este acelasi cauciuc, e acelasi producator, dar calitatea difera si asta e foarte important de retinut. Pretul mai mic vine si cu niste compromisuri pe care le accepti din momentul in care ai ales anvelopele de buget in detrimentul celor mai scumpe de la acelasi brand.

Performanta. Pretul e un indicator clar al performantei. Una este sa ai anvelope de iarna mai scumpe, de calitate superioara, cum sunt anvelopele Nokian, alta este sa ai anvelope mai slabe calitativ de la un brand no name sau chiar de la acelasi brand, dar dintr-o alta gama de pret.

Anvelopele Nokian, de exemplu, asigura performante foarte bune pe orice fel de drum, in orice conditii, viteze de rulare mari fara probleme, uzura redusa in timp, eviti usor riscul de acvaplanare si ai suprafata de contact mai mare pentru ca sunt ceva mai late. Cu anvelope de iarna Nokian nu vei avea zgomot mare la deplasare, sunt silentioase, sunt testate si sunt fabricate in conditii excelente pentru performante de invidiat indiferent de stilul de sofat. Plus ca in timpul sofatului confortul va fi mult mai mare cand ai anvelope de top si asta iti doresti mai ales la drumuri foarte lungi, nu?

You may also like...