Câteva metode simple de a economisi carburant

Majorarea prețului la carburanți a dus la creșteri semnificative ale cheltuielilor șoferilor, fie că vorbim de posesori de motoare diesel sau pe benzină.

Iată mai jos câteva metode simple pentru a economisi carburant:

Utilizați tehnici de anticipare a traficului


Modul în care conduceți este important. Conducerea ecologică presupune conștientizarea consumului de combustibil și luarea de măsuri pentru a-l reduce. De fiecare dată când frânați și opriți, trebuie să accelerați din nou pentru a atinge viteza dorită. Accelerația consumă multă energie și combustibil, așa că o conducere lină, anticiparea traficului și evitarea opririlor vor duce la economii la consumul de combustibil.

Ceea ce doriți să faceți este să vă adaptați la trafic și să păstrați distanța față de alte vehicule. De asemenea, este util să fiți cu ochii mai departe pe drum, astfel încât să puteți evita obstacolele și, prin urmare, frânările și accelerările inutile.

Oferiți o pauză motorului


Un alt sfat simplu este de a nu sta inutil cu motorul încă pornit. Orice mașină consumă combustibil pe oră în timpul mersului la ralanti.
Bineînțeles, rulăm la ralanti în mod regulat în timp ce așteptăm în trafic și, în general, nu putem face prea multe în această privință, dacă nu avem o mașină mai nouă cu sistem start-stop. În alte cazuri, putem schimba lucrurile. De exemplu, dacă oprim să așteptăm pe cineva sau să verificăm ceva rapid pe telefon.

Opriți aerul condiționat


Poate că majoritatea oamenilor nu realizează acest lucru, dar utilizarea aparatului de aer condiționat poate consuma destul de mult combustibil în plus: undeva între 4 și 8 procente din consumul total de combustibil. Utilizarea acestuia doar dacă este neapărat necesar poate duce la o economie de carburant.

Aveți grijă la anvelope


Este bine să alegeti anvelope cu nivelul cel mai bun de economie de combustibil. Dar, indiferent de anvelopele utilizate, este necesar să mențineți presiunea optimă a anvelopelor, ceea ce vă poate economisi între 2 și 4 procente din consumul de combustibil.

You may also like...