Cand sa mergi la service de reparatii cutii viteze?

Totusi daca privim mai atent la cele mai bune firme de transport, observam un aspect foarte asemanator la ele. Se pune mare accent pe starea de functionare a vehiculelor de transport.

Ideea este ca un vehicul bine intretinut, in mod sigur poate sa transporte marfa in mai multa siguranta. Ai siguranta ca acesta nu se va strica pe drum si nu va provoca intarzieri.

Toate afacerile de transport, ca sa-si poate asigura o continuitate, trebuie sa aiba o strategie de intretinere a vehiculelor. Chiar daca este doar un singur aspect in dezvoltarea unei afaceri, este unul important fara de care aceasta nu poate functiona fara probleme.

Bineinteles ca la camioane, in functie de mecanismul acestora, se pot intampla multe probleme tehnice. Unele care sunt mai putin grave pot fi reparate pe loc, altele necesita o atentie mult mai mare. Aici putem vorbi de defectiunile motorului sau ale transmisiei, defectiuni care ar putea fi destul de serioase si pot duce la imobilizarea vehiculului.

De exemplu, mecanismul cutiei de viteze transmite forta motorului in roti, asigurand astfel posibilitatea ca vehiculul sa ruleze cu viteze diferite sau in directii diferite.

Fara mecanismul transmisiei, rotile nu se vor misca si implicit vehiculul nu se deplaseaza. Acesta este si motivul pentru care defectiunea cutiei de viteze poate deveni o problema atat de mare.

Cutia de viteze trebuie demontata si desfacuta si pinioanele cu probleme trebuie schimbate. Pentru asta sunt necesare unelte specifice care nu sunt portabile. Astfel, reparatiile cutiilor de viteze camioane nu pot fi facute pe loc ci la un service specializat pe cutii viteze camioane.

Cutiile de viteze nu se strica fara sa aiba simtome de defectiune. De cele mai multe ori putem observa mici semne care ne pot semnala ca urmeaza o defectiune a cutiei.

Aceste semne nu sunt intotdeauna puternice si de multe ori trecem cu vederea peste ele. Totusi, ideal ar fi sa avem grija daca:

  • Observam o pata de ulei sub vehicul
  • Simtim miros de ars langa cutie
  • La schimbarea vitezelor auzim zgomote ciudate
  • La schimbarea vitezelor, vehiculul nu intra sau nu ramane in viteza dorita

Sunt doar cateva simptome de defectiune care ne pot avertiza despre anumite probleme. Se poate intampla ca prin schimbarea uleiului, simptomele sa dispara si cutia sa functioneze mult timp dupa aceasta.

Totusi este bine ca de fiecare data cand observam simptome de defectiune sa mergem la un service reparatii cutii viteze camioane unde cutia este desfacuta si piesele verificate si in cazul in care prezinta uzura, schimbate.

Probabil ca pentru multe firme de transport reparatia cutiei este una dintre cele mai neplacute defectiuni. Nu poate fi reparata pe loc si nu in ultimul rand de multe ori nici piese nu se gasesc la tot pasul.

Tocmai de aceea este important ca in cazul unor defectiuni la cutia de viteze, aceasta sa fie reparata cu piese de calitate, asigurand astfel functionarea ei, mult timp dupa reparatie.