5 motive pentru care reviziile masinii sunt importante

Fiecare masina are un interval la care trebuie efectuate reviziile periodice. Numarul de kilometri pentru intervalele de revizie difera de la model la model.

Denver Oil Change Service

Cele mai comune consumabile schimbate la revizie sunt uleiul de motor si filtrele. O alta revizie foarte importanta, mai ales in cazul autoturismelor cu transmisie pe curea, este schimbarea distributiei. In functie de starea de uzura sau durata de folosinta, trebuie verificate si alte consumabile cum ar fi placutele, lichidul si discurile de frana, uleiul din cutia de viteze, cureaua de accesorii si altele.

Iata cateva motive pentru care este importanta revizia periodica a autoturismului:

1. Pierderea garantiei – daca ai un autoturism in garantie, nerespectarea intervalelor de revizie duce la pierderea garantiei.

2. Economisesti bani – daca nu inlocuiesti la timp diverse consumabile, se pot deteriora componente mai costisitoare. De exemplu, daca uleiul nu este schimbat la timp, motorul se poate deteriora iremediabil.

3. Consum optim – daca nu inlocuiesti la timp uleiul si filtrele, e foarte posibil ca si consumul de combustibil al masinii sa creasca.

4. Protejarea investitiei – pe langa faptul ca o masina bine intretinuta iti va da mai putine batai de cap, va avea astfel si o valoare de revanzare mai mare.

5. Protejarea mediului inconjurator – nefunctionarea in parametri optimi a anumitor componente poate duce si la cresterea semnificativa a noxelor eliminate in atmosfera.

Astfel, daca masina a iesit din garantie, iti poti planifica din timp reviziile, putand achizitiona pachete de revizie cu pret redus sau alte componente in perioadele de promotie ale magazinelor auto online. Poti economisi astfel sume importante, iar masina ta va fi in cea mai buna forma. Schimba-le totusi la un service autorizat pentru a beneficia de garantia componentelor, acolo unde se aplica.

You may also like...